Hamile Yogası (Prenatal Yoga)

Hamile Yogası, gebelik dönemini daha rahat geçirmenizi ve bedeni doğuma hazırlamayı amaçlayan güvenilir bir egzersiz sistemidir. Gebelik sürecinin farklı aşamalarında fiziksel ve zihinsel olarak güçlenmenizi sağlar, solunum kapasitenizi artırır.

Hamilelik bir kadının hayatında büyük değişimlerin olduğu zamandır. Değişim üç yönden olur; bedensel, zihinsel ve tinsel. Yoga yapmak bu açılımları dengede tutmada ve anne adayı ile bebek arasında her gün doğal olarak gelişen bağı güçlendirmede çok yardımcı olur.

Hamile Yogası anne adayını yormayan, yumuşak fakat etkili egzersizler ve özel nefes tekniklerini içerir. Aynı zamanda duygu durumunu dengelemeyi hedefleyen meditatif çalışmalar ve anne adayının hamilelik, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin bilmesi gereken temel bilgiler aktarılır.

Diğer anne adayları ile kaliteli bir sosyalleşme ortamı sağlanır. Bu sosyalleşmenin, doğum korkusu, gelecek kaygısı gibi durumların üstesinden gelmek için son derece faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. 

Hamile Yogası kimler için uygundur?

Hamile Yogası, 12. haftayı tamamlamış ve doktorundan sözlü onay almış tüm anne adayları için uygundur. Hamile yogası çalışmalarının sadece normal doğum yapacaklar için uygun olduğuna dair yanlış bir inanç vardır. Oysa bu çalışmalar sadece doğum ile değil, tüm gebelik süreci ile ilişkilidir. Sezaryen doğum yapacak anne adayları da, sağlıklı hissedecekleri çalışmaları mutlaka uygulamalıdır.

Hamile yogası neden yapılmalıdır?

Hamile yogası ABD'de 80'li yıllara dayanan ve üzerinde pek çok bilimsel araştırma yapılmış güvenilir bir sistemdir.

  • Hamile yogası, anne adayının fiziksel ve ruhsal sağlığına destek olur. 
  • Bedenin hareketli olmasını sağlar, dolaşıma katkıda bulunarak bebeğin gelişimine katkı sağlar.
  • Anne adayının, gebelikle her geçen gün değişen beden yapısına adapte olmasını sağlar. 
  • Bel ve sırt ağrılarına karşı bedeni hazırlar, mevcut ağrıların giderilmesine katkı sağlar.
  • Bedenin alt kısımında oluşabilecek ödemleri ve varisleri önlemede etkili olduğu kanıtlanmıştır.
  • Dengeyi geliştirir, denge kaybına bağlı düşmeleri önlemeye yardımcı olur.
  • Hamilelik döneminde değişen hormonal yapıya bağlı olarak ortaya çıkabilen duygu durum dalgalanmalarını dengelemeye katkı sağlar.
  • Doğum korkusunu gidermeye katkı sağlar.

Hamile yogası dersleri nasıl yapılıyor?

Yogamma'daki Hamile Yogası dersleri, pandemi nedeniye sadece online olarak yapılıyor. Eğitmenin katılımcıları görebilmesini sağlayan etkileşimli altyapımız sayesinde, derslere evinizin konforunda ve güvenliğinde katılabilirsiniz.

Kullandığımız yazılımlar kişisel güvenliğinizi sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Derslere, kamerası ve mikrofonu olan ya da bu donanımların bağlanabileceği kişisel bilgisayarlar, akıllı cep telefonları ve bazı akıllı TV'ler ile rahatça katılabilirsiniz.

Üst düzey teknoloji bilgisine ihtiyacınız yoktur. Olası bir sorun yaşarsanız veya teknik konularda destek ihtiyacınız olduğunda destek ekibimiz ile bağlantıya geçmeniz yeterli olacaktır.

Hamile yogası hangi sıklıkta yapılır?

Bu konuda kesin bir kural olmamakla birlikte haftada en az bir derse katılmanızı tavsiye ederiz. Haftada iki derse katılmanız çok daha etkili olacaktır.

Eğitmen seçimi

Hamile Yogası diğer yoga tarzlarından farklı olarak özel bir eğitim ve deneyim gerektirir.
Ders aldığınız eğitmenin konusunda eğitim almış olmasına dikkat etmelisiniz.

Yogamma'daki Hamile Yogası dersleri, 2000 yılında ülkemizi Hamile Yogası ile tanıştıran baş eğitmenimiz Pınar Enginsu tarafından hazırlanan içeriğe dayanarak, aynı zamanda Fizyoterapist olan Candaş Erdiş tarafından verilmektedir.

Derslerde neler yapılıyor?

Örnek bir dersimizi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İlk dersinizi ücretsiz deneyin!

Neler yaptığımızı derse katılarak kendiniz keşfedin. Ücretsiz derse katılmak için Yogamma'yı arayabilir veya  bu bağlantıya tıklayarak işleminizi kendiniz yapabilirsiniz.


İLGİLİ SAYFALAR VE BAĞLANTILAR

Yogamma'da yeni başlayanların süreçlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış olanaklar mevcuttur. Detaylı bilgi için Yeni Başlayanlar sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Güncel ders programını incelemek için tıklayın. Derslere salona gelerek ya da etkileşimli online olarak katılabilirsiniz.

Online Katılımlar hakkında bilgi almak için rehberimizi inceleyin.