Jivamukti Yoga

Sanskrit dilinde "jivan" ve "mukta" sözcüklerinin birleşmesinden oluşur. "Jiva" bireysel ruh, "mukti" özgürlük anlamına gelir. Jivamukti, "yaşarken özgürleşmiş" olan demektir.

Jivamukti Yoga (Ci-va-muk-ti olarak okunur), 1984 yılında Sharon Gannon ve David Life tarafından derlenen bir yoga tarzıdır.


Jivamukti Yoga tüm yaşayan varlıklara merhamet göstererek aydınlanmaya giden yolların öğretilmesidir. Modüler sekansları ve kendinizden çok şey bulacağınız harika temaları ile Jivamukti Yoga metodu, bu hayatta sahip olduğunuz sınırsız potansiyelinizi ortaya çıkartmanıza yardımcı olmayı hedefler.

Jivamukti Yoga beş temel bileşenden oluşur:

  • Shastra: Eski yazıt ve kitaplardan aktarılan öğretiler.
  • Bhakti: Adanmışlık, eylemlerimizin ardındaki itici güç.
  • Ahimsa: Zarar vermemek.
  • Nada: Yogada sesin kullanımı. Jivamukti derslerinde müzik önemli bir bileşendir.
  • Meditasyon: İçe dönmek ve doğamızla bağlantı kurmak.

Amerika’da popüler olması ile pek çok ünlü kişi Jivamukti Yoga tarzını tercih etmişlerdir. Bunların arasında Sting, Christy Turlington ve Gwyneth Paltrow bulunur.

Yogamma'daki Jivamukti Yoga dersleri Pınar Enginsu tarafından verilmektedir.

* Bu video YouTube telif kuralları nedeniye müziksiz olarak yayınlanmıştır.


Kimler Jivamukti Yoga yapabilir?

Jivamukti Yoga dersleri, fiziksel olarak güçlü akışlardan oluşur. İlk başta çarpıcı gelen bu akışlar, kolayca adapte olabileceğiniz, fiziksel olarak kısa sürede güçlenmenizi sağlayan özel serilerdir. 

Yogamma'daki Jivamukti Yoga dersleri her seviyeden katılımcıya açıktır. Yogaya yeni başlıyorsanız öncelikle Yogaya Başlangıç derslerine katılarak deneyim kazanmanızı tavsiye ederiz. Herhangi bir fiziksel rahatsızlığınız varsa eğitmenlerimize veya resepsiyon ekibimize bilgi vermenizi rica ederiz.



Pınar Hoca'nın derslerinde çaldığı müzikler hoşunuza gidiyorsa, çalma listesine abone olabilirsiniz. 

İLGİLİ SAYFALAR VE BAĞLANTILAR

Yogamma'da yeni başlayanların süreçlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış olanaklar mevcuttur. Detaylı bilgi için Yeni Başlayanlar sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Güncel ders programını incelemek için tıklayın. Derslere salona gelerek ya da etkileşimli online olarak katılabilirsiniz.

Online Katılımlar hakkında bilgi almak için rehberimizi inceleyin.